Kristna inte bättre, om Uganda

10/5 2011 av Marta Gustavsson

Ämnen: , , , , ,

Begår kristna hedersvåld?

Ja såklart. Även i sekulära, postkristna stater förekommer hedersvåld. Inte minst mot hbt-personer. Gay-grejen är liksom där som toleransen och nästankärleken tar slut hos många kristna.

12 maj, alltså i övermorgon, stängs Ugandas parlament. Då kan ett dödsstraff på homosexualitet vara genomfört, pådrivet av kristna.

Det finns såklart lite protestlistor man kan skriva på (1, 2), men det står inte som en stor nyhet på någon av de nyhetssajter jag har besökt. Jag undrar lite varför det inte sprattlas mer. Varför inte Sverige går in för att försvara den symboliska gräns ett sådant beslut överskrider. Varför inte de svenska kyrkorna skriker? Frälsningsarmén som precis fått på nöten av Kalla Fakta för att genom sina internationella samarbeten stöda de som hetsat fängslanden av hbt-personer i Malawi? (Har vi inte alla det, undrar jag? I Malawis kristna råd borde det väl sitta flera olika kyrkor som alla får pengar från bland annat Sverige?) Vem tar upp striden?

Att välkomna hbt-personer till vigsel i kyrkan blir lätt ett alibi. Den verkliga toleransen prövas när det gäller att ta den inomkyrkliga striden mot de kristna som företräder sådant här.

Präst, pastor, diakon eller ungdomsledare? Ska du leda bön imorgon? Ska du predika? Berätta! Fördöm!

Alla: be!