Livsbejakande i Söndagsintervjun

22/12 2018 av Lars Söderholm

Ämnen: , ,

Martin Wicklin är en mycket god intervjuare som man kan möta i P1 på söndagsmorgnar i ”Söndagsintervjun” eller i SR Play.

För en tid sedan intervjuade han Malena Ivarsson, som är sexolog och tidigare en känd programledare i tv.

Jag känner tacksamhet mot henne och de andra personer som låter sig intervjuas och på det här sättet delar med sig av sina livserfarenheter.

Malena Ivarsson berättar om sin uppväxt i ett prästhem, som hon i mycket uppfattade som begränsande. Så småningom leder det till att hon satsar på att sänka de höga murarna kring sexualiteten. Hon söker något livsbejakande istället för det livsbegränsande.

Malena Ivarsson har en mycket självständig mor. När diskussionen om kvinnliga präster var het inom Svenska kyrkan ställde modern ultimatum till sin man, prästen: om han inte accepterade kvinnor som präster skulle hon lämna honom. Han accepterade, hon stannade. Ett hem med två tydligt profilerade föräldrar.

Hon har nu hittat till en andlighet med andra förtecken än den hon mötte som barn. Hon berättar att hon nu ser de grundläggande kristna symbolerna – döden på ett kors särskilt – som alldeles för krävande för ett barn.

En generös berättelse. Och vi som lyssnar kan jämföra med våra egna livsberättelser.

Sök via https://sverigesradio.se/ eller googla på ”Söndagsintervjun Malena Ivarsson”