Sorry we missed you

17/11 2019 av Benny Fhager

Ämnen: ,

Ricky Turner och Abby bor i Newcastle i nordöstra England. Man är familjeinriktade och vill göra väl. Barnen är Liz 11 år som tar ett stort ansvar och Seb 16 år med viss tonårsproblematik. Ricky är tidigare byggnadsarbetare och hoppar på att bli egenföretagare med budbil. Han jobbar som franchise och får själv stå för utgifter och risker och köpa sin budbil. Abby är undersköterska inom äldrevården och brinner för arbetet med äldre och lyckas trots stora svårigheter att inom tidsramarna kunna förmedla ett humant bemötande. Hennes arbete försvåras av att familjen


Familjen Turner kopplar av med indisk mat.

tvingas sälja hennes bil för att få råd med handpennin-gen till Rickys budbil. Abby tröttas av långa arbetsresor med buss och mindre tid till familjen. Rickys arbetstider som egenföretagare blir nästan oändliga och blir en stor påfrestning för honom själv och hans tid med familjen.
Sonen Seb krisar och speciellt Ricky får svårt att få tid att stödja sonen. Budbilen får inte stå still. Han får betala avgifter hela tiden och pressas alltmer. Abby ser Rickys situation och lider med honom. Liz försöker vara förmedlande länk med ett orimligt ansvar hon inte är mogen för. När Ricky är ute med budbilen och kissar i en flaska som han nödgas göra för att hinna med, blir han brutalt rånad och misshandlad. Sjukhus och röntgenundersökning väntar i ett överfullt sjukhus. Ändå måste budbilen vara igång och Abby har fått höra av basen att han krånglar och har gått från att vara favoriten till ett as. När Ricky och Abby kommer hem till slut är båda helt slut. På morgonen försöker hela familjen få Ricky att avstå från att gå till jobbet. Han har sviter efter hjärnskakning men har inte råd att vara sjukskriven. Han ger sej till sist mot familjens protester iväg vingligt med budbilen ……..
Handlingen är från den aktuella engelska filmen – Sorry we missed you – av den erfarne filmregissören Ken Loach. Filmen är en ypperlig illustration av den nya flexibla arbetsmarknaden – eller Gig-ekonomin – med ofta omänskliga arbetsförhållanden.