Årsbok 2010 – Hopp och Verklighet

28/11 2010

Ämnen: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hopp och Verklighet –
Årsbok för kristen humanism och samhällssyn 2010

KHS Årsbok kommer snart att vara ute. Temat för årets bok är ”Hopp och Verklighet”. Fysik, teologi, klimat, äldrepolitik, FN-tjänst m.m. uttrycker på olika sätt temat. Som vanligt ingår en fyllig recensionsavdelning.
KHS’ Årsbok för 2010 planeras vara färdig från tryckeriet 3 december.

Vi behöver hopp för att kunna möta svårigheter. Och hoppet behöver vara realistiskt, verklighetsrelaterat.

Ur årsbokens innehåll:
Caroline Krook och K.G. Hammar tecknar teologiska perspektiv. Maria Kjellsdotter-Rydinger berättar om sitt arbete med ungdomar på Fryshuset i Stockholm, Ann Aldén om sitt arbete som kyrkoherde i Rosengård i Malmö. Ulf Franzén förmedlar vad en präst kan göra i en katastrofsituation som den på Haiti.

Jakob Wirén och Göran Greider behandlar hopp och evighet på ganska olika sätt. Helena Granström skriver om de kvantmekaniska fenomenen i den atomära och subatomära världen, Gunnar Karlsson om hopp i ett psykoanalytiskt perspektiv. Hanna Wetterstrand om hopp i miljöarbete, Stina Oscarsson om kultur och hopp, Barbro Westerholm om åldrande och hopp. Bo Nylund om hopp och kristen humanism. Leif Nahnfeldt bidrar med en nyskriven psalm.

Här finns en lista över årsbokens artiklar

Årsboken beräknas skickas från tryckeriet den 3 december.

KHS medlemmar får boken hemskickad med posten.