Den kristna humanisten tar vila…

15/6 2011 av Bloggredaktionen

… men inte den kristna humanismen. Den verkar i det lågmälda och tysta tillsammans med all god humanism . Och i debatt och kamp hos människor som dagligen kämpar för sin värdighet och för andra människors värde. Humanism finns där alla goda krafter samlas för att verka mot djävulskap var det än visar sig. Det är fruktansvärda nyheter som når oss just nu från syriska flyktingar vid Turkiets gräns. Där fanns Vladislav Savic idag tillsammans med andra journalister och berättade för Sveriges Radio, vår public service-radios räkning. Där fanns Amnestys representant som tog vittnesmål för att världen ska veta. Och från Sri Lanka fanns Kent Härstedt i ett annat nyhetsinslag som vittne om övergreppen på tamiler. För att vi människor hör ihop, för att vi gemensamt är ansvariga för våra liv på denna jord.

Denna blogg bärs upp av ett antal bloggare som hör till KHS, förbundet för kristen humanism och samhällssyn. Tillsammans med besökarna och kommentars-bidragarna är denna blogg och har varit vad den är på nätet. Kraften och möjligheten att blogga är mindre nu i sommartid.  Nu går troligtvis bloggen in i en period av vila, om inte någon av skribenterna, inspireras till några tankar av vad som sker i livet, i stort och smått. Eller kommer någon mer kommentera skolavslutningar i kyrkan? I så fall dyker det upp något alster.

Det pågår trots kommande stiltje  en hel del aktivitet i förbundet som brukar förlösas vid sommarmötet. Runt 140 personer är anmälda och kommer till Sigtuna i början av augusti.  Kolla hemsidan för info! www.kristenhumanism.org. Till hösten kommer förbundet, troligtvis i delvis ny skepnad, att finnas med i offentligheten på olika sätt och på olika håll i landet. Hoppas det innebär inspiration för många att delta i samtal och engagemang både i förbundet och i de sammanhang man står, och där Den kristna humanisten får fortsätta att vara en dialog- och samtalspartner. Väl mött här och på annat håll framöver!